Promovez :

soft repair download free moovie

Paştele , ce sărbătoare minunată

Adevarul est că Paştele este una dintre sărbatorile creştine cele mai frumoase alături de Crăciun şi restul .Dar cu toate că tuturor ne place Paştele ( except cei care nu îl sărbătoresc ) , toţi facem păcate în această săptămână Mare(nu înţeleg de ce o fi Mare , dar în fine).

Prin ce păcătuim ? Păi oricare bărbat , în această perioadă a lua la înjurat tot calendarul de cel puţin o dată . De ce ? Deoarece în această perioadă le apucă pe femei . Nu altceva în afară de curăţenie , cu toate că unii s-au gândit la altceva şi ar fi scăpat mai uşor .

Pe femei le apucă marea curăţenie înaintea Paştelui nu neapărat pentru că e sărbătoare , ci pentru că aşa e tradiţia , şi mai mult decât atât mai intervine şi lauda .

În tradiţie e din neam în neam că trebuie să fie curat de Paşte , în celelalte zile nu e nevoie să faci curat sau altceva , numai de sărbători . Şi pe lângă că trebuie să munceşti ca bărbat în săptămâna ta liberă , în care tu ar fi trebuit să stai şi să te uiti la meciuri non-stop , vine femeia şi te omoară de tot : te pune să faci curat şi în afara casei , " să vadă vecinii că suntem oameni gospodari " . A dracu gospodărire că nu am avea nevoie de ea dacă nu ne-ar vedea vecinii . Şi fiecare vecin trebuie să varuiască copacii , aşa e frumos . Şi 10 persoane dintr-un bloc văruiesc acelaşi copac , şi se trezeşte unul care vine cu trafaletul şi dă cu var lavabil pe copac , să vadă vecinii că îi merge bine.

Şi pe lângă curăţenia din public din faţa blocului mai trebuie să baţi covoarele . Bineînteles nu cel din baie sau bucătărie , pe cel din dormitor şi camera de zi . Astăzi , plimbându-mă prin faţa unor blocuri am observat zeci de bărbaţi care băteau covoare , şi cu toate că nu ieşea praf din ele , trebuiau bătute . Cu câte sete şi ură dădeau majoritatea în covoare nici nu vă închipuiţi , atât de sadic şi dureros dădeau fiecare lovitură .

Şi peste tot , încă de pe acum zeci de persoane la cumpărături . Bineînţeles : femeile spun , bărbaţii plătesc şi cară . Şi vezi zeci de prieteni cu o faţă mai supărată şi disprerată decât dacă l-ar fi concediat , toţi mergând ca nişte căţei si cărând tot felul de sacoşe .Şi la sfârşitul unei zile de coşmar premiul nu întârzie să vină : un mulţumesc discret şi un sărut scurt pentru că de altceva nu se pune problema deoarece nu eşti frât de oboseală .

Dar vom trece şi peste asta , noi să fim sănătoşi .Va veni şi Paştele şi vom petrece non-stop . E pe dracu , de Paşte abea dacă mai poţi să te mişti din pat şi petreci singur , eventual cu alt vecin - tovarăş de necaz , adică fiecare cu câte o sticlă în mână se uită la TV . Ce fac femeile ? Numai ele ştiu pentru că nu le găseşti acasă .