In lipsa de alte subiecte serioase, cercetatorii din Marea Britanie au studiat ... de ce ne plac cartofii prajiti.
Secretul pare sa stea in aroma cartofilor: miros care e compus din mai multe: cel de ceapa, placa de calcat rufele si bomboane cu aroma de unt si whisky. Pe linga acestea se mai gasesc si aromele de cacao, flori si branza.
Procesul de descompunere a mirosului a avut loc la Universitatea din Leeds. Oamenii de stiinta au tinut si sa demonstreze ca toti cartofii isi schimba mirosurile, in functie de cat sunt de prajiti. Cand sunt arsi, ajung sa aiba pina la 9 sau 10 arome.
Secretul pare sa stea in aroma cartofilor: miros care e compus din mai multe: cel de ceapa, placa de calcat rufele si bomboane cu aroma de unt si whisky. Pe linga acestea se mai gasesc si aromele de cacao, flori si branza.
Procesul de descompunere a mirosului a avut loc la Universitatea din Leeds. Oamenii de stiinta au tinut si sa demonstreze ca toti cartofii isi schimba mirosurile, in functie de cat sunt de prajiti. Cand sunt arsi, ajung sa aiba pina la 9 sau 10 arome.