Promovez :

soft repair download free moovie

Cum sa iti intretii calculatorul/laptopul ? - Defragmentare hard disk

Cu totii ne dorim ca sa ne mearga calculatorul de nota 10 . Pentru asta , solutiile sunt simple : ori iti cumperi un calculator nou , ori il intretii pe cel pe care il ai . In postarea de azi nu va arat cum sa va cumparati unul nou , ci cum sa vi-l intretineti pe cel existent .



Un prim lucru care trebuie facut , este o defragmetare periodica . Ce este aceea o defragmentare ? Microsoft ne raspunde :
Defragmentarea discului descrie procesul de unificare a fișierelor fragmentate de pe hard diskul computerului.
Fragmentarea se produce în timp pe un hard disk, pe măsură ce salvați, modificați sau ștergeți fișierele. Modificările unui fișier se salvează deseori într-o locație a hard diskului diferită de cea a fișierului original. Modificările suplimentare se salvează în și mai multe locații. În timp, atât fișierul cât și hard diskul devin fragmentate, iar computerul va funcționa mai lent, deoarece trebuie să efectueze căutări multiple în locuri diferite pentru a deschide un fișier.
 In cazul in care nu ati inteles , in timp ce salvati , modificati sau stergeti ceva de pe hard , se formeaza fragmente care iti vor ingreuna sistemul .
Solutia este evident : defragmentarea . Prin defragmentare , se refac fragmentele de pe hard , astfel ca sistemul va functiona mai bine .
Pentru a va defragmenta hardu , puteti folosi programul din Windows , sau programul OO Defrag Professional , care este ceva mai bun . Dupa instalare si activare , tot ce trebuie sa faceti este sa dati Start->Complete/Name si programul va incepe procesul . Dureaza destul de mult , dar este necesar .
Programul il gasiti aici , impreuna cu un Keygen de activare (antivirusul va putea gasi ca si virus Keygenul , dar va asigur ca nu este) .